Archív roku 2020
Archív roku 2021
Archív roku 2022
Archív roku 2023

Od: František Štufka     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 8:15

Zdravím všechny a přeji příjemné cestování. :)

Od: David Nádhera (admin)     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 8:19

Všem přeji dnes hodně zpožděných vlaků. :-) Zatím jich moc není.

Od: Robert Babilon     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 8:50

10 lidí, tak to je paráda! A zadání taky! Můj vlak už nabral 5 minut, tak snad mu to vydrží. :-))

Od: František Štufka     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 10:08

Smazáno uživatelem František Štufka

Od: Dušan Šlachta     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 10:42

Poněkud schizofrenní. Potřebuji zpoždění. Potřebuji stihnout přípoj. Mezi velkým ziskem a velkou ztrátou rozdíl dle rozhodnutí dispečera. Taky vás předjel v Moravanech ideálně zpožděný Regiojet?

Od: Robert Babilon     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 11:00

Já jsem na něho čekal v Kolíně. :-))

Od: Martin Bednář     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 12:11

A já jsem někde úplně jinde :D

Od: František Štufka     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 12:32

A máš tam aspoň světlo?

Od: František Štufka     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 15:24

Tak a lehnul GRAPP...

Od: Honza Frajer     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 20:27

Ahoj všem, gratuluji Jakubovi k vítězství. Koukám hodně bonifikací, mě se moc nedařilo, můj odhad nestál za nic. Jinak zajímavé zadání, díky Davidovi. Za mě by mohlo být nějaké podobné i v reálné ŽR.

Od: Robert Babilon     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 21:06

V reálu je problém dohledat zpoždění zpětně. Taky chci, aby bylo bodování předvídatelné, což tady nebylo. U internetové hry mi to nevadí, v reálu ano.

Od: František Štufka     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 20:34

Ahoj, všem děkuji za hezky strávené odpoledne a Jakubovi gratulace k vítězství. Pro mě v Jeseníkách bylo hezky. :)

Od: Robert Babilon     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 20:52

Bylo to velmi zvláštní. Nevěděl jsem, jestli mám použít některou z připravených tras nebo cílit na aktuálně nebo potenciálně zpožděné vlaky. Zvolil jsem druhou možnost. Půlhodiny zpožděného RJ na začátku jsem si všiml příliš pozdě, a tak jsem byl hned 250 bodů za ostatními (nakonec to byl z těch vepředu jenom Honza Frajer). Trochu jsem byl v rozpacích, co mám dělat, abych to dohnal. Místo optimalizace trasy jsem to spíš směřoval k vlakům, které občas mívají zpoždění, jenomže dopředu nevím, jestli se zpoždění povede i dneska. Kromě vlaků, do kterých jsem operativně skočil právě kvůli zpoždění jsem žádný bonus nechytil. Nakonec bonusově nejvýnosnější vlak měl zpoždění příliš velké a o 3 minuty nevyšel klíčový přípoj v Plzni a to mi už bylo jasné, že jsem hodně vzadu. (Ale i tak by to k medaili bylo asi daleko.)

Bylo to velmi zvláštní, protože když je někde více možností (např. dva vlaky za sebou), tak se dopředu neví, která z nich bude lepší, přičemž rozdíly mohly být klidně přes 100 bodů. Obrovskou roli tak hrála náhoda. Nicméně dobrá strategie měla větší šanci na dobrý výsledek. Ta moje rozhodně dobrá nebyla.

Jakubovi i dalším medailistům gratuluji k super výsledkům.

Od: Jakub Oulický     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 21:00

Díky za hru. Zadání bylo takové, že to nešlo nějak extra plánovat, nicméně jsem ze startu vyrazil na východ, protože vlaky od Polska mívají minuty. Vyšlo to pěkně v Hranicích na EC směr Vídeň a v Břeclavi na Hungarii. U té jsem měl pocit, že by to také mohlo klapnout. A zbytek už jsem zakroužil okolo Prahy a zpožděná Arriva byla příjemný bonus. Ale jak píše Robert, bylo to hodně o náhodě. Na konci se s trojlístkem Svitava, Os, Ostravan dalo hodně čarovat.

Od: Martin Bednář     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 21:32

Díky za hru. Vlastně jediným důvodem proč jsem se rozhodl zúčastnit byl začátek a konec ve Třebové - rodném městě. Netuše žádnou zradu jsem se nějak nepřipravoval; nicméně nebudu lhát že mě pravidla převapila. Začátek na Moravu jsem tak nějak vycítil z o fous zpožděného "startovního vlaku" a taky jsem věděl že se večer do Třebové z Moravy těžko vrací. Škoda, že mi Sp na Brno to zpoždění tak "úspěsně" stáhnul, věřil jsem tomu, že tam budou body za km zpožděným vlakem; na zpožděnou Hungarii jsem neměl nějak oko s návazností v Brně. Pak jsem už jel i dost na jistotu, ani nebyl čas to neustále sledovat, zda to někde bude lepší s nějakým výrazněji zpožděným vlakem. A konec? Uvažoval jsem nad tím osobákem, pak jsem se rozhodl jen pro rychlík, nějak mě nenapadlo do toho osobáku "naskočit" v Ústí. Škoda, mohly to být další bodíky. Jak píše Jakub, na tom konci se opravdu dalo ještě hodně čarovat. Gratulace těm lepším, ostatním díky za účast, myslím, že nás to mnohé vyvedlo z míry a nějak jsme si s tím možná ani nevěděli rady a bylo to hodně o náhodě. Pravidla jsou skutečně dost zajímavá, ale jestli je dávat do reálného rallye? Nevím...

Od: David Nádhera (admin)     Komu: všem     Datum: 17.2.2024 21:54

Děkuji za hojnou účast. O bodování zpožděných vlaků jsem už párkrát uvažoval. Ale jak to vyvážit, aby to bylo hratelné, byl oříšek. Nakonec mi jako nejlepší přišlo zkombinovat obě uvažované varianty dohromady. K tomu ještě bylo potřeba shora omezit případné ústřely, aby nerozhodl nějaký náhodně stihnutý hodinu zpožděný vlak, nebo abyste nejeli třeba z Břeclavi do Děčína jedním zpožděným vlakem. A vyšla z toho současná pravidla. Že bude hrát velkou roli náhoda bylo jasné, ale u virtuální hry to zase snad až tak nevadilo.

Ráno jsem jednak doufal, že se všichni správně zorientujete, kam se vlastně máte přihlásit a jednak, že nepojede přímo ze startu nějaký zpožděný vlak, kterým byste začali všichni. Obavy se nevyplnily, takže jste se pěkně rozdělili do čtyř směrů (nikdo kupodivu nevyrazil osobákem na Zábřeh). Grapp byl po ránu hodně zelený, ale postupně začal uzrávat. Přece jen dvě výluky na koridoru udělaly své. Postupně se hrací pole rozdělilo na ty, co se snažili aktivněji vyhledávat nějaké ty zpožděné vlaky, na ty, co zvolili jízdu na body a doufali v nějaké zpožděné vlaky po cestě a na ty, kteří si to přišli spíše zkusit a oťukat se. Přišlo mi, že druhá strategie byla úspěšnější a snahy o hledání zpožděných vlaků vás spíše o body připravovaly. Zpětně bych asi byl u přidělovaných bonusů mnohem štědřejší.

Příští soutěž bude určitě zase "normálnější". Nějaké zajímavé nápady mám, tak se máte na co těšit.

Od: Dušan Šlachta     Komu: všem     Datum: 18.2.2024 15:03

Díky za hru, zábava to byla. Zvolil jsem strategii sbírat body hlavně lukrativními jízdami s preferencemi tratí, kde se častěji objevují zpoždění. Vltava, Rožmberk a Metropolitan/Danubius ovšem mé naděje naplnily jen málo. Najíždění na zpožděný vlak mi přišlo ztrátové. Jednak bylo třeba najíždět "z boku", nedalo se jet mu naproti kvůli ztrátě bodů za jízdu. Jednak při takovém najíždění pochopitelně nefungují přípoje, takže by to znamenalo čekání. Jakubovo chycení Hungarie v Břeclavi od Přerova bylo příkladem úspěchu této strategie, nicméně výjimečným. Cíleně jsem zkoušel chytit pouze ze startu Regiojet z Vídně, ale nechtěl jsem jet na jistotu do Pardubic rychlíkem. Doufaje v drobné navýšení zpoždění RJ jel jsem lukrativněji osobákem, který byl ovšem předjet v Moravanech. Následný Ostravan ale též poskytl dobré body. O vlivu náhody všichni víme, já bych se ještě zmínil o jedné její formě, o vlivu "čáry". Té, co byla na 5 minutách. Každému z nás se stalo, že jednotlivé zpoždění se pohybovalo na 4-5 minutách nebo to součtové na 9-11. A která minuta to bude, to rozhoduje o zisku 100-200 bodů. Například můj Danubius se zpožděním 8+1 znamenal ztrátu 100 bodů proti 8+2. A to ještě nechci spekulovat o metodě měření času. U toho Danubia ukazovali v Přerově na přednádraží +3 - mohl pak reálně mít na osobním jen +1? Gratuluji Jakubovi k vítězství a těším se na další akce.

Pokud chcete psát zprávy, musíte se přihlásit.